Tort cu crema vanilata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema vanilata este un tort pe care il puteti prepara atat ca desert la mesele in familie cat si ca element festiv la zilele speciale din viata dvs.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 1 albus
    • 100 gr zahar
    • 80 gr faina
    • 35 gr cacao
    • 2 linguri apa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 30 gr amidon alimentar

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 50 gr faina
    • 130 gr zahar pudra
    • 100 gr frisca
    • 100 gr ciocolata
    • 300 ml lapte
    • 1 galbenus
    • 180 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 2 ore
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 4 ore

  1. Se amesteca  galbenusurile cu 50 gr de zahar, zaharul vanilat si 2 lignuri de apa fierbinte. cand zaharul s-a dizolvat se adauga cacaua, si faina cernuta impreuna cu praful de copt si albusurile batute spuma cu putina sare si restul de zahar. Se incorporeaza amidonul, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia obtniura intr-o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 de minute,la foc moderat.
  2. Cand blatul este rumenit se scoate din cuptor si se lasa 15 minute, apoi se scoate din forma si se rastoarna pe un gratar pana se raceste complet.
  3. Pentru crema, se amesteca la bain-marie faina cu laptele si un galbenus pana se ingroasa. Se freaca untul moale cu zaharul, apoi se incorporeaza treptat in crema  de la bain-marie, racita, adaugand la final zaharul vanilat si frisca.
  4. Se taie blatul in doua foi pe orizontala. Se unge o foaie cu jumatate din crema, se acopera cu a doua foaie de  blat, apoi se imbraca tortul in restul de crema. Se pastreaza tortul la frigider 3-4 ore, apoi se decoreaza cu aschii de ciocolata, cacao pudra  sau cu alte elemente de decor.

Recomandari

Torturi