- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacher tort este un tort aromat foarte dulce cu care va puteti oricand incanta invitatii.
Ingrediente
- 8 oua
- 250 gr unt
- 250 gr zahar
- 200 gr faina
- sare
- coaja de lamaie
- 150 gr ciocolata de menaj
- marmelada de fructe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli ouale, le lasi la temperatura camerei 2-3 ore, la fel se procedeaza cu untul. Cand untul se poate lucra, freci spuma cu o lingura de lemn, adaugand pe rand ouale, zaharul, faina si un praf de sare.
- Daca ouale nu se omogenizeaza repede cu crema, atunci adaugi cate o lingura cu faina, freci in continuare pana cand aluatul este uniform. Parfumezi cu razatura de lamaie, adaugi in aluat 100 gr ciocolata fiarta cu putina apa si racita. Framanti cu mana un aluat potrivit, imparti in doua, coci pe rand doua foi in tava neunsa.
- Le scoti, le racesti, le ungi cu marmelada, le lipesti si le glasezi cu 50 g ciocolata fiarta cu 2-3 linguri cu apa.
- Lasi la rece, servesti tortul taiat felii in raza sau dreptunghiulare.