Tort regal

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort regal este foarte avantajos pentru ca nu numai ca are un gust delicios, dar se prepara usor si arata senzational.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 180 gr ciocolata amaruie
    • un varf de cutit praf de copt
    • 250 ml apa
    • 3 oua
    • 500 gr faina
    • 130 ml smantana
    • 130 gr cacao
    • 130 gr unt nesarat
    • 380 gr zahar
    • cateva picaturi esenta de vanilie
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • o lingura apa
    • 420 gr zahar
    • o lingura cacao
    • 80 gr unt nesarat
    • 30 gr ciocolata amaruie data pe razatatoarea fina

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr cacao

    PENTRU TAVI:

    • 30 gr unt
    • 2 linguri faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

ZTimp de preparare 40 minute+30 minute coacere

  1. Pentru blat, ciocolata si untul se topesc amestecand continuu. Dupa ce acestea s-au topit, se toarna apa clocotita si se amesteca bine.
  2. Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga vanilia si amestecul de ciocolata cu apa clocotita . Intr-un vas, se freaca smantana cu prafui de copt si se lasa deoparte. Se amesteca si faina cu cacaua si sarea. Apoi, amestecul de faina se pune in amestecul de oua, se omogenizeaza bine si apoi se toarna smantana si se amesteca din nou.
  3. Doua forme de tort se ung cu unt si se tapeteaza cu faina iar amestecul final de la punctul 2 se repartizeaza in cele doua forme de tort. Se coc 30 de minute, apoi, se lasa 10 minute in forme inainte de a scoate blaturile.
  4. Pentru crema, toate ingredientele se mixeaza pana ce se obtine o crema untoasa care se da putin la rece.
  5. Pentru montarea tortului, intr-o forma intinsa se pune unul dintre blaturi si se acopera cu un sfert din cantitatea de crema. Se asaza al doilea blat si se pune restul cremei, oprind din ea o lingura pentru decor. A doua cantitate de crema se intinde cu o spatula sau un cutit lung trecut prin apa rece. Se presara cu cacao din abundenta si, cu crema oprita, se fac alte decoratiuni, dupa imaginatie.

Recomandari

Torturi