- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu cafea si nuci este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara ca desert sau de ce nu in ocaziile speciale din viata dvs.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 175 gr unt, la temperatura camerei
- 4 linguri piure/gem de caise
- 175 gr zahar
- 75 gr nuci taiate
- 3 oua
- 5 lingurite cafea instant dizolvate in 2 linguri apa calda
- 175 gr faina
PENTRU CREMA DE UNT:
- 125 gr unt, la temperatura camerei
- 2 lingurite cafea instant dizolvate in 1 lingura apa calda
- 250 gr zahar pudra, cernut
PENTRU DECOR:
- boabe de cafea trase in ciocolata
- jumatati de nuci
USTENSILE:
- tavi rotunde egale ca dimensiune, unse cu unt si tapetate cu faina
Instructiuni de preparare
- Bateti cu mixerul untul si zaharul, pana se obtine o crema ferma. Bateti usor ouale intr-un vas si amestecati-le treptat in crema de unt. Daca amestecul pare sa se coaguleze, adaugati putina faina.
- Cu o lingura mare de metal, adaugati faina prin rasturnare, cafeaua calda si, la final, nucile. Impartiti ametscul in tavi, nivelati, apoi coaceti-le 20-25 de minute, pana cand pandispanul devine elastic. Desprindeti blaturile de pe margine cu un cutiti si rasturnati-le pe un gratar sa se raceasca.
- Pentru crema, bateti untul pana devine cremos, iar apoi adaugati treptat zaharul pudra cernut. Adaugati cafeaua si continuati sa bateti pana cand amestecul este usor pufos.
- Ungeti unul din blaturi cu piureul/gemul de caise, apoi cu jumatate din crema de unt si acoperit-l cu al doilea blat. Acoperiti cu restul de crema de unt si cafea si decorati cu jumatati de nuci si boabe de cafea simple sau trase in ciocolata.