- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu marmelada si crema este un tort rapid foarte gustos si aromat, fiind bun in orice ocazie.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 1 galbenus
- 2 linguri otet
- 1 lingura untura
- 1 plic praf de copt
- 300 gr faina
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri lapte
- sare
PENTRU CREMA:
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 250 gr marmelada de prune
- 250 ml lapte
- 1 1/2 lingura faina
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU DECOR:
- 50 gr marmelada
- 100 ml frisca lichida
- 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Pui faina in vasul de framantat, adaugi galbenusul, zaharul, otetul, untura, uleiul, laptele, praful de copt si putina sare. Framanti bine aluatul si il imparti in 6 parti egale. Intinzi pe rand foi de marimea tavii si le coci la foc potrivit.
- Intre timp, prepari o crema de vanilie din lapte, faina, oul, zahar si zaharul vanilat, in felul urmator: amesteci toate ingredientele si le pui la fiert, la foc mic, pana se ingroasa crema. freci bine amestecul, ca sa nu se formeze cocoloase si il lasi sa se raceasca.
- Asezi o foaie de tort pe un platou, o ungi cu marmelada si pui deasupra cea de a doua foaie, pe care o ungi cu crema. Continui tot asa, alternand umpluturile: un rand de marmelada cu unul de crema. Deasupra si imprejur, acoperi tortul cu crema si il decorezi cu frisca batuta spuma si felii de lamaie.