- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Combinatia neobisnuita intre arome si textura confera blatului suculent un gust original, iar crema rafinata de portocale si branza, transforma tortul de morcovi intr-un tort uimitor.
Ingrediente
- 300 ml ulei de floarea-soarelui
- 225 gr zahar brun-deschis
- 4 oua
- 175 gr miere de albine
- 3500 gr faina
- 1,5 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 2 lignurite cuisoare zdrobite
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 225 gr morcovi, rasi pe razatoarea cu gauri mari
- 55 gr fulgi de cocos
- 55 gr stafide
- 1 lingura nuci zdrobite
PENTRU CREMA:
- 550 gr crema de branza
- 4 lingurite coaja de portocala rasa
- 4 linguri suc de porocale
- 4 linguri zahar pudra
PENTRU DECOR:
- fasii lungi de coaja de portocale
- 3 linguri zahar
USTENSILE:
- 2 forme de tort cu margine detasabila, cu diametrul de 23 cm
Instructiuni de preparare
- Ungeti formele cu ulei si presarati faina. Amestecati uleiul, zaharul si mierea de albine intr-un castron mare, adaugand apoi faina, praful de copt, mirodeniile si bicarbonatul. Amestecati, apoi, morcovii, stafidele, fulgii de cocos si nucile, iar aluatul turnati-l in cantitati egale in forme, neteziti suprafata si coaceti timp de 35-40 de minute. Cand blaturile sunt rumenite, scoateti-le si cuptor, lasati-le 10 minute in forme, apoi detasati marginile formelor si scoateti blaturile la racit pe un gratar.
- Topiti zaharul, incalzindu-l cu 3 linguri de apa. Fierbeti amestecul, amestecand continuu, ca sa nu se ingroase. adaugati coaja de portocala si continuati sa fierbeti pana cand coaja de portocala se caramelizeaza. Luati de pe foc si lasati coaja de portocala sa se raceasca pe o farfurie.
- Preparati crema din toate ingredientele, batand cu mixerul, pana cand obtineti un amestec uniform. Ungeti cu crema unul din blaturi, acoperiti-l cu cel de al doilea, iar cu restul de crema glazurati tortul. Decorati tortul cu coaja de portocala caramelizata si pastrati-l cateva ore la rece pana cand il serviti.