- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu smantana ca la Bucovina este un tort gustos si aromat, pe care il puteti prepara atat pentru zilele de weekend cat si pentru zilele festive.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 550 gr faina
- zahar vanilat
- 200 gr unt
- 1 ou
- 100 g zahar
- 50 gr nuci macinate
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr smantana proaspata
- vanilie
- 300 gr nuci macinate
- 200 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se amesteca ingredientele de aluat pana se omogenizeaza, iar din aluatul obtinut se fac 4 foi care se coc pe rand. Ultima foaie , dupa ce s-a rumenit se lasa in tava.
- Pentru umplutura se amesteca smantana cu nucile, vanilia si zaharul, pana se omogenizeaza.Se imparte cantitatea de crema in 3 si se umplu cu ea foile racite si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort.