Tort de ciocolata- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata este reteta de succes pentru un desert aromat si gustos si cu siguranta pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 160 gr unt
    • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
    • 100 gr ciocolata6 oua
    • 3 linguri pesmet
    • 225 gr zahar
    • zahar vanilat
    • rom

    PENTRU CREMA:

    • 225 gr zahar
    • 100 gr ciocolata
    • 3 oua
    • 200 gr unt
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul pana iese spuma,apoi se adauga galbenusurile, frecand in continuare. Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic. Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom.
  2. Intre timp se prepara crema, pentru care se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia si se umplu blaturile insiropate cu crema. Se decoreaza tortul si se da la frigider cel putin 2 ore inainte de a-l portiona si servi.

Recomandari

Torturi