Tort cu nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu nuci este atat de bun, incat de multe ori nu mai ramane nici petru a doua zi. Daca doriti puteti adauga zahar vanilat sau esenta de rom pentru o aroma mai puternica.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr zahar
    • 150 ml apa
    • 250 gr nuci
    • 9 oua
    • 3 linguri pesmet

    PENTRU CREMA:

    • 170 gr unt, la temperatura camerei
    • 1 ou
    • 2 linguri cacao pudra
    • 150 ml esenta tare de cafea

    PENTRU GLAZURA:

    • 1 albus
    • 150 gr zahar
    • zeama de la 1 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara un sirop consistent din zahar si apa, si cand incepe sa se lege se aduaga nuca, bucati mari. Se omogenizeaza bine compozitia care se amesteca deoparte pana cand se raceste bine de tot.
  2. Separat, se freaca intr-un castron mare ouale intregi pana cand compozitia a crescut simtitor. Se adauga pesmetul si siropul de zahar cu nuci, se omogenizeaza compozitia, care se toarna apoi intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se baga blatul in cuptor sa se coaca 45 de minute, la foc mic. Cand blatul este rumenit si scobitoarea de test iese curata, se scoate tava din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se transfera blatul pe un gratar pana se raceste complet, indepartand hartia de copt.
  3. Intre timp, se prepara crema, pentru care se freaca untul spuma impreuna cu oul, cacaua si cu esenta tare de cafea. 
  4. Pentru glazura se freaca spuma albusul cu oul si cu zeama de lamaie, amestecand energic pana cand isi tripleaza volumul.
  5. Se portioneaza blatul in 3 parti, pe orizontala, care se umplu apoi cu crema proaspat preparata, si se imbraca in glazura.Dupa placul si imaginatia fiecaruie, tortul se poate decora cu fulgi de ciocolata sau chiar cu ciocolata topita, dar abia dupa ce a stat la figider cateva ore, cat sa se intareasca glazura.

Recomandari

Torturi