- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu zmeura si ciocolata este un tort festiv, foarte aromat dar si foarte gustos in acelasi timp.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 125 gr zahar
- 75 gr ciocolata
- 1 lingura cacao
- 2 linguri nuca macinata
- 4 oua
- 150 gr unt
- 175 gr faina
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU CREMA 1:
- 4 linguri zahar
- 400 ml frisca lichida
- 2 linguri zeama de lamaie
- 10 gr gelatina
- 2 oua
- 150 gr ciocolata alba
- 1 esenta de vanilie
- 300 gr zmeura
PENTRU CREMA 2:
- 300 gr ciocolata
- 100 gr visine din visinata
- 550 ml frisca lichida
- 10 gr gelatina
Instructiuni de preparare
- Pentru blat freci untul cu zaharul vanilat si cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugi pe rand galbenusurile si amesteci dupa fiecare. pui cacaua dizolvata intr-o lingura de apa calda, nuca, faina amestecata cu bicarbonatul, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar. Amesteci usor pana se incorporeaza albusul, apoi inglobezi ciocolata topita.
- Ungi o forma de tort cu unt, apoi torni compozitia, nivelezi cu ajutorul unui cutit si o coci 30 de minute in cuptorul incins, la foc moderat.
- Pentru crema 1 bati ouale impreuna cu zaharul intr-o craticioara, pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugi ciocolata rupta bucatele. cand ciocolata s-a topit, dai deoparte si lasi sa se raceasca.
- Bati frisca, dar nu foarte tare, adaugi crema de oua si omogenizezi compozitia.
- Dizolvi gelatina in 4 linguri de apa, o amesteci cu 2 linguri de crema, apoi o adaugi, in fir subtire, in crema de oua. Jumatate din crema o pui peste prima foaie de blat, adaugi bucati de zmeura, intinzi restul de crema si asezi cea de-a doua foaie de blat, apoi dai tortul la rece 30 de minute, pana se intareste crema.
- Pentru crema 2 topesti ciocolata impreuna cu 150 ml de frisca, dai deoparte si adaugi gelatina dizolvata in 4 linguri de apa. In 400 ml de frisca batuta nu foarte tare adaugi ciocolata si omogenizezi.
- Imbracitortul in crema de ciocolata, decorezi tortul cu visine si zmeura, apoi il lasi la frigider peste noapte.