- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de biscuiti este un tort aromat, dulce si foarte apetisant. Acest tort il puteti prepara pentru o ocazie speciala sau pur si simplu ca desert.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr unt
- 1 esenta de rom
- 250 gr biscuiti de cacao
- 2 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr zahar
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 2 linguri faina
- 500 gr branza de vaci
- 5 oua
- 250 gr miez de nuca
PENTRU CREMA CARAMEL:
- 200 gr smantana
- 1 lingura cacao pudra
- 200 gr miere de albine
- 100 gr zahar pudra
PENTRU GLAZURA:
- zeama de la 1 lamaie
- 200 gr zahar pudra
- 1 albus
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se dau prin masina de tocat biscuitii si se amesteca cu untul moale, esenta de rom si ouale.
- Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, preful de budinca, galbenusurile si faina. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in amestecul de branza. La final, se amesteca usor miezul de nuca zdrobit.
- Se unge o forma de tort detasabila cu unt si se asaza amestecul de biscuiti, apasand bine. Se toarna compozitia de branza si se introduce tava la cuptor, pentru 50 de minute.
- Separa, se freaca mierea de albine cu zaharul pudra, se adauga cacaua, smantana si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa si ajunge la o culoare cafeniu deschis. Se intinde un strat deasupra prajiturii si se lasa sa se raceasca.
- Se bate albusul cu zaharul adaugat treptat. Din cand in cand, se adauga zeama de lamaie si se bate continuu, pana se obtine o compozitie omogena. Se toarna imediat glazura peste tort, intinzandu-se cu ajutorul unui cutit. Se decoreaza cu jumatati de nuca si se serveste dupa ce sta la frigider 3-4 ore.