- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Rococo este un tort foarte aromat si gustos pe care merita sa il incercati. Indiferent de ocazia cu care il preparati este o placere sa il savurati.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 400 gr zahar
- 100 gr faina
- 50 gr cacao
- 10 oua
- 200 gr nuci macinate
- 100 gr pesmet
PENTRU CREMA:
- 150 ml lapte
- 200 gr unt
- 250 gr nuci macinate
- 150 gr zahar
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru blat bati albusurile spuma tare, incorporezi treptat zaharul batand continuu, apoi adaugi pe rand galbenusurile,amestecand usor de jos in sus, apoi nucile, pesmetul, cacaua si faina proaspat cernuta. Omogenizezi compozitia, o imparti in 3 vase si coci 3 foi, pe dosul formei unse si tapetate cu faina. Coci foile la foc potrivit, in cuptorul incins, apoi le lasi sa se raceasca.
- Pentru crema pui nucile macinate intr-un castron si torni peste ele laptele clocotit si amestci bine. cand s-au racit, le amesteci cu untul moale frecat dinainte cu zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie. Freci bine impreuna, pana obtii o crema spumoasa, cu care umpli foile de tort, apoi le suprapui. Imbraci tortul in crema si il decorezi dupa preferinta, apoi il bagi la frigider pana a doua zi.