- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Las Palmas este un tort delicios si aromat, foarte racitor si dulce , fiind perfect daca este servit direct de la frigider in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 125 gr zahar
- 75 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cutie compot de caise
- 4 linguri lichior de caise
- 600 ml frisca lichida
- 80 gr fulgi de migdale prajite
- 4 oua
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 75 gr amidon
- 12 foi de gelatina
- 500 gr ricotta
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri gem de caise
Instructiuni de preparare
- Bati ouale cu zaharul si 2 linguri de apa, pana obtii o masa spumoasa. Adaugi coaja de lamaie, faina, amidonul si praful de copt si omogenizezi compozitia. Ungi o forma de tort cu unt, torni compozitia si o coci 25-30 de minute, dupa care lasi blatul sa se raceasca.
- Pui gelatina in apa, sa se inmoaie, lasi caisele la scurs, dar opresti zeama compotului, apoi tai fructele felii.
- Amesteci branza ricotta cu lichiorul si cu zaharul vanilat. Incalzesti 4 linguri de zeama de compot, scurgi gelatina si o topesti in compotul fierbinte. Adaugi compozitia in crema, amesteci bine si lasi sa se raceasca. bati frisca lichida pana se intareste, apoi o incorporezi in crema rece.
- Tai blatul racit in doua foi orizontale. Ungi prima foaie cu 2 linguri de gem, asezi feliile de caise si intinzi 2/3 din crema, apoi asezi cea de a doua foaie pe acre o ungi cu gem de caise. dai la rece pentru circa 2 ore, dupa care imbraci tortul cu restul de crema, decorezi cu feliute de caise si cu fulgi de migdale prajite.