Tort de ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata este cel mai aromat, indragit si iubit tort, deoarece este foarte aromat si apetisant!

Ingrediente

    • 350 gr  zahar
    • 1 1/2 lingurite praf de copt
    • 2 oua
    • 125 ml ulei
    • 250 ml apa fiarta
    • 225 gr faina
    • 85 gr cacao
    • 1 1/2 lingurite bicarbonat
    • 250 ml lapte
    • 2 lingurite vanilie

    PENTRU GLAZURA:

    • 400 ml frisca lichida
    • 400 gr ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, amesteca toate ingredientele intr-un vas, mai putin apa fiarta. Pentru o compozitie mai fina, foloseste un mixer, si adauga apa treptat, amestecand usor pentru a nu ramane cocoloase.
  2. Pune compozitia in forma de copt unsa si tapetata cu hartie de copt si coace-o in cuptorul incins 45 de minute, pana cand trece  de testul scobitorii.Cand este gata lasa blatul sa se raceasca in forma.
  3. Intre timp, topeste ciocolata pe baie de abur, adauga frisca lichida si omgenizeaza compozitia. Las-o sa se raceasca amestecand din cand in cand, pentru a obtine o crema fina si spumoasa.
  4. Taie blatul in doua sau in trei parti, unge-le cu crema fina. Glazureaza tortul cu crema ramasa si decoreaza cu ciocolata alba rasa si fructe.
  5. Blatul se baga la frigider cateva ore inainte de a fi servit pentru a se intari crema.

Recomandari

Torturi