- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata este cel mai aromat, indragit si iubit tort, deoarece este foarte aromat si apetisant!
Ingrediente
- 350 gr zahar
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 2 oua
- 125 ml ulei
- 250 ml apa fiarta
- 225 gr faina
- 85 gr cacao
- 1 1/2 lingurite bicarbonat
- 250 ml lapte
- 2 lingurite vanilie
PENTRU GLAZURA:
- 400 ml frisca lichida
- 400 gr ciocolata
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, amesteca toate ingredientele intr-un vas, mai putin apa fiarta. Pentru o compozitie mai fina, foloseste un mixer, si adauga apa treptat, amestecand usor pentru a nu ramane cocoloase.
- Pune compozitia in forma de copt unsa si tapetata cu hartie de copt si coace-o in cuptorul incins 45 de minute, pana cand trece de testul scobitorii.Cand este gata lasa blatul sa se raceasca in forma.
- Intre timp, topeste ciocolata pe baie de abur, adauga frisca lichida si omgenizeaza compozitia. Las-o sa se raceasca amestecand din cand in cand, pentru a obtine o crema fina si spumoasa.
- Taie blatul in doua sau in trei parti, unge-le cu crema fina. Glazureaza tortul cu crema ramasa si decoreaza cu ciocolata alba rasa si fructe.
- Blatul se baga la frigider cateva ore inainte de a fi servit pentru a se intari crema.