Tort de ciocolata-varianta 6

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata este atat de bun, incat nu ii poate rezista nimeni. Dar si daca gustati o felie nu va veti putea stapani.

Ingrediente

    • 8 oua
    • 200 gr zahar tos
    • 2 linguri faina
    • 300 gr unt
    • 50 gr cacao pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul spuma impreuna cu galbenusurile, adaugate pe rand. Se face un sirop din zahar, cacao si 4 linguri de apa si, dupa ce se leaga, se lasa sa se raceasca, adaugandu-l apoi cate putin in crema de unt.
  2. Se imparte compozitia in doua parti, una mai mica si alta mai mare. In cantitatea mai mica se adauga albusurile batute spuma si 2 linguri de faina, amestecand usor. Se toarna aceasta compozitie intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc  mic 15-20 de minute, fara sa se usuce prea tare.
  3. Se scoate blatul copt din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se acopera cu restul de compozitie. Tortul se poate decora cu frisca dar s epoate lasa si asa, pentru ca a doua compozitie are textura si gustul unei creme aromate de unt.

Recomandari

Torturi