- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata este atat de bun, incat nu ii poate rezista nimeni. Dar si daca gustati o felie nu va veti putea stapani.
Ingrediente
- 8 oua
- 200 gr zahar tos
- 2 linguri faina
- 300 gr unt
- 50 gr cacao pudra
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul spuma impreuna cu galbenusurile, adaugate pe rand. Se face un sirop din zahar, cacao si 4 linguri de apa si, dupa ce se leaga, se lasa sa se raceasca, adaugandu-l apoi cate putin in crema de unt.
- Se imparte compozitia in doua parti, una mai mica si alta mai mare. In cantitatea mai mica se adauga albusurile batute spuma si 2 linguri de faina, amestecand usor. Se toarna aceasta compozitie intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 15-20 de minute, fara sa se usuce prea tare.
- Se scoate blatul copt din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se acopera cu restul de compozitie. Tortul se poate decora cu frisca dar s epoate lasa si asa, pentru ca a doua compozitie are textura si gustul unei creme aromate de unt.