- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortuletele cu clementine se pot prera in forme mici sau mai mari, oricum ar fi gustul va fi exceptional.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 300 gr zahar
- 1 esenta de portocale
- 8 galbenusuri
- 500 ml frisca lichida
- 3 clementine
- 1 tub de frisca
Instructiuni de preparare
- Mai intai se pune laptele la fiert si se introduc in congelator vasul in care urmeaza sa se pune inghetata.
- Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si cu esenta de portocala pana cand incepe sa se albeasca compozitia. cand laptele a dat in clocot se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri, mixand continuu., apoi se lasa sa se raceasca bine.
- Dupa ce s-a racit, se incorporeaza usor frisca batuta. Se curata clementinele de coaja, se desfac felii si se curata de pielite.
- Se pun felii de clementine pe marginile vasului din congelator, se toarna amestecul si se baga vasul la congelator pentru 6 ore.
- Inainte de a servi inghetata, se lasa vasul 10 minute la temperatura camerei, apoi se rastoarna pe o farfurie si se decoreasca cu frisca din tub si coaja rasa de clementine.