Tortulete cu clementine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortuletele cu clementine se pot prera in forme mici sau mai mari, oricum ar fi gustul va fi exceptional.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 300 gr zahar
    • 1 esenta de portocale
    • 8 galbenusuri
    • 500 ml frisca lichida
    • 3 clementine
    • 1 tub de frisca

Instructiuni de preparare

  1. Mai intai se pune laptele la fiert si se introduc in congelator vasul in care urmeaza sa se pune inghetata.
  2. Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si cu esenta de portocala pana cand incepe sa se albeasca compozitia. cand laptele a dat in clocot se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri, mixand continuu., apoi se lasa sa se raceasca bine.
  3. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza usor frisca batuta. Se curata clementinele de coaja, se desfac felii si se curata de pielite.
  4. Se pun felii de clementine pe marginile vasului din congelator, se toarna amestecul si se baga vasul la congelator pentru 6 ore.
  5. Inainte de a servi inghetata, se lasa vasul 10 minute la temperatura camerei, apoi se rastoarna pe o farfurie si se decoreasca cu frisca din tub si coaja rasa de clementine.

Recomandari

Torturi