Tort racoritor cu capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul racoritor cu capsuni este un tort delicios, ideal in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr buscuiti simpli
    • 1 esenta de vanilie
    • 200 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 ml iaurt de capsuni
    • 6 linguri zahar pudra
    • 600 ml iaurt gras simplu
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 pliculete gelatina

    PENTRU DECOR:

    • 600 gr capsuni
    • 1 pliculet gelatina
    • 200 ml apa
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 linguri zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se zdrobesc biscuitii cu ajutorul unui robot sau se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu untul moale si esenta de vanilie, pana se leaga ca un aluat. Se asaza compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili si se pune la frigider pana se prepara crema.
  2. Se inmoaie gelatina in apa rece, se topeste la cald, in bain-marie, fara a o fierbe, apoi se lasa sa se raceasca. Se amesteca 2/3 din gelatina cu iaurtul simplu, zaharul pudra si frisca batuta, iar restul de gelatina se amesteca cu iaurtul de capsuni.
  3. Se asaza peste blatul tortului crema din iaurtul de fructe, iar deasupra crema din iaurtul simplu, niveland usor cu un cutit.
  4. Pentru decor, se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza un sirop bine legat. Se adauga zeama de lamaie, se ia de pe foc, se adauga gelatina inmuiata si se lasa sa se raceasca.
  5. Fructele se asaza deasupra tortului si peste ele se toarna siropul. Se lasa la rece cateva ore pana se intareste bine, se transfera pe un platou si se poate servi.

Recomandari

Torturi