Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot de prune pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.
Unul din cele mai savuroase si mai sanatoase compoturi, este compotul de pere. Perele sint bogate in fibra, o sursa importanta de potasiu si, desi par foarte consistente, contin doar 100 de calorii si o cantitate neglijabile de grasimi, asa incat compotul
Compotul de piersici este unul dintre cele mai fine sau cel putin asa mi se pare mie. Iarna, fructele din compot se pot consuma ca atare sau se pot folosi ca ingredient al unor prajituri, ba mai mult, la noi, in Banat, exista obiceiul de a se consuma comp
Compotul de struguri este unul din compoturile foarte hidratante pe care le puteti pune nu numai in borcane ci si in sticle, acest lucru ajutand la conservarea lor pe timp indelungat.
In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.
Nectarul de caise este unul din acele preparare de iarna care ajuta si la calmarea si inlaturarea starilor deprsive.
Nectarul de cirese negre pe langa faptul ca este foarte delicios are si un important rol terapeutic, si anume acela de ameliora durerile musculare.
Nectarul de pere este foarte delicios, el fiind indicat si in diversificarea alimentaiei copiilor mici, incepand cu luna 7.
Daca dori o bautura racoritoare, energizanta, plina de vitamine si minerale, atuni cel mai indicat este nectarul de piersici. Fie ca este preparat pentru consum imediat sau pentru iarna, el pastreaza intacta aroma fructelor.
Nectarul de prune pe langa faptul ca este foarte gustos este indicat in multe afectiuni respiratorii.