Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.
Conopida cu mere in saramura este un preparat delicios are se serveste iarna ca salata asortata de muraturi sau ca garnitura alaturi de fel de mancare delicios.
Castraveti mari in saramura fac parte din genul de muraturi care se pun pentru consumul imediat si nu pentru iarna deoarece castraventii mari sunt mai moi si nu rezista conservati mult timp.
Castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.
Castraveti cu gogosari nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna. Castraveti cu gogosari in otet se servesc ca salata sau de ce nu ajuta la prepararea unor feluri rafinate de mancare.
Traditional nu ai terminat de pus muraturile, daca nu ai in camara si cateva borcane de catraveti asortati in otet. Sunt gustosi si cu siguranta pe placul tuturor.
Castraveti in otet cu felii de ceapa se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna, fiind de nelipsit din camara cu muraturi pentru iarna.
Desi sunt multe gospodine care prefara sa cumpere castraveti cornison in otet din comert, sunt mult mai multe gospodine care in fiecare toamna isi umple camara cu castraveti cornison in otet puse de ele dupa reteta clasica.
Bulion de rosii in amestec cu legume este un sos delicat plin de vitamine care se foloseste la prepararea mancarurilor, gustul fiind delicios.
Unele gospodine nu concep toamna fara sa puna in camara cateva sticle cu bulion cu rosii nefierte. Acest sos este delicios si pin de vitamine, fiind folosit la prepararea mancarurilor scazute.