Ardeii grasi si gogosari in otet nu pot lipsi din nici o camara cu conserve de iarna. Gospodinele stiu asta si iau masuri din timp pentru a avea pe masa iarna tot ce e mai bun si mai gustos.
Gspodinele stiu ca iarna nu se gasesc prea multe legume in piata si iau masuri de toamna cand pun in camara si borcane cu ardei tocat, care se foloseste la orice tip de mancare.
Ardeiul gras in saramura este delicios si se poate folosi atat in salate asortate de muraturi, se pot pune in diferite mancaruri sau se pot umple si prepara precum ardeii proaspeti.
Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.
O gospodina harnica pune toamna in camara si cateva borcane cu compot din caise intregi, pentru a se indulci si iarna.
Compotul de caise verzi este un desert dulce-acrisor, gustul fiind dat in mare parte de caise. Caisele nu trebuiesc sa fie verzi ci doar putin coapte, pentru a avea si putina dulceata.
Compotul de capsuni este unul dintre compoturile care pastreaza aproape intacte vitaminele si gustul capsunelor.
na dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si parfumat.
Compotul de dovleac este un desert mai rar intalnita, insa destul de aromata si hranitoare. Compotul de dovleac este foarte nutritiv si extrem de benefic pentru sanatate.
Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!