Visinata este bautura alcoolica naturala, dulce si aromata preparata in casa, ce nu lipseste de la nici o sarbatoare de romani gospodari. Nu exista o reteta anume dupa care se prepara se folosesc visine, zahar si alcool.
Vinul de coacaze, cu exceptia faptului ca este foarte delicios, este si un antioxidant natural, ajutand organismul ori de cate ori este nevoie, cu conditia sa nu se faca excese.
Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa.
Vinul de mere in afara faptului ca este delicios se foloseste si in multe cure de slabire, ajutand organismul sa elimine toxinele si grasimile in exces.
Vinul din visine este mult mai aromat daca visinele sunt coapte, pastrand in acelasi timp si aroma lor delicata.
Caisele confiate preparate in casa sunt mult mai aromate si mai gustoase decat cele care se gasesc in comert.
Ciresele confiate fac deliciul celor mai savuroase preparate de cofetarie si patiserie. Secretul cireselor confiate este dat pe de o parte de calitatea fructelor selectate pentru confiere, iar, pe de alta parte, de reteta originala de confiere.
Prunele conservate in zahar cu aspirina sunt delicioase si se folosesc foarte mult in zilele de post pentru prepararea multor feluri de mancare delicioase.
Visinele conservate in zahar cu aspirina se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat, avand o aroma delicata si fina.
In zilele de iarna nimic nu e la fel de gustos decat un delicios compot de piersici. Si daca este pus de dvs atunci satisfactia este mult mai mare.