Retete de Conserve si Muraturi
Peltea de coacaze cu mere este un preparat delicios foarte aromat. De obicei, pelteaua se foloseste in prepararea dulciurilor sau chiar pentru decorarea torturilor festive.
De obicei, cei ce adora si deci prepara dulceata de gutui, vor prepara si pelteaua de gutui, caci aceasta din urma se face din coaja si mijlocul tare al gutuilor si ar fi pacat sa le arunce, atata timp cat poate iesi din ele un jeleu foarte gustos.
Pelteaua de gutui cu struguri se foloseste la decorarea torturilor si a prajiturilor, se poate pune in strat subtire pe fursecuri sau biscuiti, care apoi se lipesc, se poate servi in orez sau gris cu lapte, copiilor.
Pelteaua de mere nu este la fel de parfumata ca cea de gutui dar cand nu gasim in piata gutui merele sunt la indemana tuturor.
Pelteaua de zmeura este aromata si foarte apreciata de cunoscatori datorita combinatiei acru-dulce.
Serbetul de caise are o aroma delicata foarte aromata data de samburii de caise. Serbetul de caise se serveste ca decor al diferitlor prajituri sau in prepararea fursecurilor.
Serbetul de capsuni este genul de serbet care se poate consuma in loc de gem sau dulceata in prepararea diverselor prajituri.
Serbet de cirese amare este un serbet foarte parfumat si aromat datorita gustului dulce-acrisor al cireselor.
Usor si racoritor, serbetul de lamaie reprezinta desertul suprem de vara. Si nu este greu de facut deloc.
Daca doriti un desert delicios si foarte racoritor, atunci solutia este serbetul de poartocale. Se prepara rapid, iar rezultatele sunt spectaculoase.