Retete de Conserve si Muraturi
Fasolea verde cu rosii felii este un preparat de toamna, care le e de mare ajutor celora care tin post, avand in acelasi tim o aroma delicioasa.
Dovlecei scazuti in zeama lor sunt foarte gustosi si se pastreaza in conditii optime 6-7 luni. Dovlecei scazuti in zeama lor este o mancare delicioasa de post plina de vitamine.
Dovleceii conservati in apa cu sare si zahar sunt solutia ideala pentru iarna cand dovleceii nu se gasesc in piata.
Ciupercile murate sunt ideale in zilele de iarna cand doriti sa preparati o mancare delicioasa de post.
Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate cu succes pe timp de iarna cu orice fel de garnitura sau friptura. Iubitorii de ciuperci pot prepara ciuperci marinate dupa aceasta reteta simpla si rapida.
Conopida cu vinete intregi in saramura este o salata delicioasa de muraturi care nu poate lipsi din camara niciunei gospodine.
Conopida cu gogonele in saramura se poate servi in zilele de vara ca salata asortata de muraturi alaturi de un fel de mancare delicios, chiar si de post.
Conopida cu prune Reinglote in saramura se servesc mai ales de Craciun alaturi de mancarurile de porc mai grase sau picante, inlaturand senzatia de greata de la mancare.
Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.
Conopida cu mere in saramura este un preparat delicios are se serveste iarna ca salata asortata de muraturi sau ca garnitura alaturi de fel de mancare delicios.