Retete de mancaruri cu carne sau legume, fripturi, tocanite, sufleuri, preparate la cuptor, cu carne de porc, pui, vita, curcan, peste, miel sau alte ingrediente delicioase
Borsul de casa desi suna ca si cum ar fi greu de facut el se prepara destul de rapid numai ca operatiunea dureaza 3 zile si nu e chiar la indemana tuturor.Este bine ca borsul transferat in sticle sa stea la frigider ca sa nu se amareasca.
Urzicile sunt primele plante bune de mancat dupa o iarna intreaga.Urzica poate deveni apetisanta in retete precum budinca de urzici. . Aceasta budina cu urzici va fi pe placul familiei tale si vor lipsi protestele la adresa urzicilor.
Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai.proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minerale, cel mai indicat pentru sanatate fiind cel preparat la gratar sau la cuptor.
Iahnia de fasole este o mancare care, prin cantitate carbohidraţilor, înlocuieşte necesitatea carnii.Ea este macarea cea mai des preparata in zilele de post din an fiind in acelasi timp si mancarea cea mai economicoasa.
Parjoalele isi au originea in minuntata Moldova, ea fiind un punct de referinta in bucataria moldoveneasca.Reteta de parjoale cu varza este o reteta care e destul de satioasa dar are un mare dezavantaj...are foarte multe calorii.
Tocanita din carne de vita cu paste se poate manca alaturi de o salata de primavara Aroma de legume si carnea realizeaza un preparat apetisant, pentru o masa deosebita alaturi de prieteni sau de familie.
Terina isi are originea in Franta dar combinatia de legume si fructe ne ofera o paleta infinita de retete.E fina si eleganta, poate fi pusa pe orice masa Avantajul fiind ca nu e nevoie sa mestecati in ea cat timp ea se coace in cuptor.
Reteta de muschi de vita cu carnati, desi nu pare la prima vedere, este una din cela mai gustoase retete pe baza de carne de vita.Are un gust ideal pentru o masa alaturi de prieteni sau pentru un pranz la sfarsit de saptamana.
Budinca de orez cu legume este una din acele retete pe care le preparati cand chiar nu mai stiti ce sa gatiti.Puteti varia legumele pentru o diversitate de gusturi.
Stufatul de miel este o mancare traditionala, care se prepara, in general, o singura data pe an. De Paste, la taierea mielului, ceapa verde si usturoiul verde sunt proaspete si subtiri si dau aroma minunata stufatului de miel.