Retete pentru produse de patiserie
Baba cu rom sunt prajiturele clasice, cu drojdie, insiropate pana devin lucioase si lipicioase. Baba se servesc de regula cu fructe proaspete, precum zmeura.
Smarenul Bucovinean trebuie sa il incercati pentru un desert foarte indragit de copii.
Branzoaicele sunt delicioase, iar umplutura lor poate fi imbunatatita adaugand marar sau stafide.
Minciunelele sunt gogosele dobrogene delicioase, aromate si pe placul tuturor.
Madlenele sunt niste fursecuri perfecte pentru un mic dejun sau o gustare, ele fiind dulci si aromate.
Stelutele din pandispan trebuie sa le incercati pentru ca sunt atat de finute si delicate incat le puteti servi atat la desert cat si la cafea.
Briosele-Fluture sunt preferatele copiilor deoarece arata frumos si sunt delicioase.
Prajitura bretona cu unt este o prajitura savuroasa, cu o textura sfaramicioasa. Serviti prajitura cu fructe proaspete sau din compot pentru a evidentia aromele delicate.
Pateurile cu visine si migdale sunt o versiune mai sofisticata a pateurilor daneze, beneficiind de gustul acrisor al visinelor, in contrast cu untul si miezul de martipan topit.
Checul Battenberg este un desert in forma de tabla de sah cu invelisul subtire, foarte aromat si gustos.