Mnacarea de gutui este un preparat delicios pe care cu siguranta si dumneavoastra l-ati gustat o data in viata. Este o reteta spectaculoasa pe care bunicile de la tara o preparau in fiecare toamna nepotilor.
Mancarea de prune uscate este delicioasa, usoara, perfecta pentru cei care doresc o masa fara carne. Prunele reprezinta o sursa de sanatate si vitalitate, imbiindu-ne de fiecare data prin aroma si culoarea lor.
Mancarea de smochine este un delicios preparat marocan, care a intrat cu succes si in bucataria romaneasca. Mancarea de smochine este foarte aromata si gustoasa, fiind un deliciu in zilele de post.
Prunele cu orez este un preparat foarte gustos, fiind poate cel mai cunoscut preparat de post cu prune uscate de la noi din tara. Datorita aromei fine a prunelor uscate acest preparat este foarte sanatos.
Prunele cu smantana este un desert delicios, foarte rapid si plin de vitamine. Este delicios cald dar este si mai aromat daca este servit a doua zi.
Mancarea de pere este un preparat aromat foarte delicios si plin de vitamine. Cu cat perele sunt mai coapte cu atat mancarea este mai delicioasa.
Cartofii prajiti pai este cel mai cunoscut mod de a prepara cartofii. Indiferent ca sunt serviti ca fel principal sau ganitura pentru multi oameni este mereu o placere sa consume o portie de cartofi prajiti.
Cartofii prajiti felii sunt la fel de sugtosi ca cei pai, singura diferenta este ca cartofii felii se pot rumeni si la cuptor, astfel ei isi pasteaza intacta aroma fina.
Cartofii noi sunt foarte gustosi, mult mai aromati ca cei vechi, si pot fi preparati in multe feluri. Cartofii noi in combinatie cu mararul si untul, rezulta o garnitura delicioasa de zile mari.
Cartofii moldovenesti cu smantana sunt un preparat care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si ca o garnitura la alte mancaruri.