Pasca cu orez este un desert care se prepara mai ales cu ocazia sarbatorilor de Paste, fiind aromata si foarte gustoasa.
Placinta cu branza de vaci este pentru multi dintre noi desertul copilariei la tara. Merita sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata.
Placinta cu mere este o placinta foarte aromata si gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Aladiile sunt niste gogosele aromate, foarte dulci si gustoase, specifice rusilor.
Baclavaua este un desert traditional turcesc, dulce si gustos, care se serveste alaturi de un pahar cu apa rece,
Compotul din fructe uscate este un preparat armanesc, care se prepara mai ales in zilele de iarna.
Cornuletele cu branza sunt preprate specifice evreiesti, foarte gustoase si aromate.
Cornuletele cu mac si nuca sunt specifice cehilor mai ales in zileel geroase de iarna, ele fiind la fel de bune la aperitiv cat si la desert.
Gustarea dulce cu gutui este un aperitiv dulce turcesc, foarte aromat si gustos.
Hajas sunt preparate specifice maghiarilor, care se servesc calde sau reci, avand avantajul ca sunt aromate si fragede.