Retete de Conserve si Muraturi
Castraveti mari in saramura fac parte din genul de muraturi care se pun pentru consumul imediat si nu pentru iarna deoarece castraventii mari sunt mai moi si nu rezista conservati mult timp.
Castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.
Castraveti cu gogosari nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna. Castraveti cu gogosari in otet se servesc ca salata sau de ce nu ajuta la prepararea unor feluri rafinate de mancare.
Traditional nu ai terminat de pus muraturile, daca nu ai in camara si cateva borcane de catraveti asortati in otet. Sunt gustosi si cu siguranta pe placul tuturor.
Castraveti in otet cu felii de ceapa se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna, fiind de nelipsit din camara cu muraturi pentru iarna.
Desi sunt multe gospodine care prefara sa cumpere castraveti cornison in otet din comert, sunt mult mai multe gospodine care in fiecare toamna isi umple camara cu castraveti cornison in otet puse de ele dupa reteta clasica.
Bulion de rosii in amestec cu legume este un sos delicat plin de vitamine care se foloseste la prepararea mancarurilor, gustul fiind delicios.
Unele gospodine nu concep toamna fara sa puna in camara cateva sticle cu bulion cu rosii nefierte. Acest sos este delicios si pin de vitamine, fiind folosit la prepararea mancarurilor scazute.
Multe gospodine au propria reteta de bulion, mostenita de la mama, soacra, bunica ,, cu siguranta ca sunt retete bune, care nu au dezamagit pe nimeni si care conserva perfect gustul rosiilor pe timpul iernii, noi incercam sa va ofeim o reteta noua, clasic
Ggosarii in otet nu lipsesc niciodata din camara cu muraturi, ei fiind punctul forte al fiecarei gospodine. Gogosarii in otet innobileaza cu succes masa de Craciun, fiind mereu la mare cautare.