Retete de Conserve si Muraturi
Ardeiul gras in saramura este delicios si se poate folosi atat in salate asortate de muraturi, se pot pune in diferite mancaruri sau se pot umple si prepara precum ardeii proaspeti.
Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.
O gospodina harnica pune toamna in camara si cateva borcane cu compot din caise intregi, pentru a se indulci si iarna.
Compotul de caise verzi este un desert dulce-acrisor, gustul fiind dat in mare parte de caise. Caisele nu trebuiesc sa fie verzi ci doar putin coapte, pentru a avea si putina dulceata.
Compotul de capsuni este unul dintre compoturile care pastreaza aproape intacte vitaminele si gustul capsunelor.
na dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si parfumat.
Compotul de dovleac este un desert mai rar intalnita, insa destul de aromata si hranitoare. Compotul de dovleac este foarte nutritiv si extrem de benefic pentru sanatate.
Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!
Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot de prune pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.
Unul din cele mai savuroase si mai sanatoase compoturi, este compotul de pere. Perele sint bogate in fibra, o sursa importanta de potasiu si, desi par foarte consistente, contin doar 100 de calorii si o cantitate neglijabile de grasimi, asa incat compotul