Retete de Conserve si Muraturi
Compotul de piersici este unul dintre cele mai fine sau cel putin asa mi se pare mie. Iarna, fructele din compot se pot consuma ca atare sau se pot folosi ca ingredient al unor prajituri, ba mai mult, la noi, in Banat, exista obiceiul de a se consuma comp
Compotul de struguri este unul din compoturile foarte hidratante pe care le puteti pune nu numai in borcane ci si in sticle, acest lucru ajutand la conservarea lor pe timp indelungat.
In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.
Caisele confiate preparate in casa sunt mult mai aromate si mai gustoase decat cele care se gasesc in comert.
Ciresele confiate fac deliciul celor mai savuroase preparate de cofetarie si patiserie. Secretul cireselor confiate este dat pe de o parte de calitatea fructelor selectate pentru confiere, iar, pe de alta parte, de reteta originala de confiere.
Prunele conservate in zahar cu aspirina sunt delicioase si se folosesc foarte mult in zilele de post pentru prepararea multor feluri de mancare delicioase.
Visinele conservate in zahar cu aspirina se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat, avand o aroma delicata si fina.
In zilele de iarna nimic nu e la fel de gustos decat un delicios compot de piersici. Si daca este pus de dvs atunci satisfactia este mult mai mare.
In anotimpul rece te poti bucura de savoarea fructelor cu ajutorul compoturilor. Poti incerca diverse combinatii de fructe si mirodenii. Compotul din dovleac este foarte aromat si potrivit pentru sezonul rece.
Strugurii pot sta la baza unui compot delicios, pe care il poti savura nu doar toamna, ci si in perioada de iarna. Astfel preparati, strugurii vor ramane intregi, pastrandu-si astfel si aroma.