Sosuri

Retete de sosuri

Cele mai noi Retete

Sos de legume

Sosul de legume este un sos ideal pentru aperitivele pe baza de oua umplute.Datorita aromei usor acrisoare face ca preparatul cu care se serveste sa nu fie chiar asa de greu de digerat.

30 min
4 servings

Sos alb catifelat

Sosul alb catifelat este un sos care se poate servi atat la preparatele pe baza de carne cat si alatrui de legume natur.

30 min
4 servings

Sos tartar

Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara "la rece". Insusi numele sau ne vorbeste despre toate astea.

30 min
4 servings

Sos moldovenesc

Sosul moldovenesc este un sos delicios de primavara. pentru un plus de prospetime se poate adauga si putina menta proaspata tocata fin.

30 min
4 servings

Sos brun

Sosul brun original este sosul fundamental in bucatiria franceza. Era preparat din bulion (zeama de carne) de vita, ingrosat cu rantas brun, iar un bucatar consuma cam doua zile.

30 min
4 servings

Sos de hrean cu ciuperci

Sosul de hrean cu ciuperci este un sos foarte aromat care se serveste cu precadere la carnea fiarta de oaie sau miel.

30 min
4 servings

Sos vanatoresc cu ciuperci

Sosul vanatoresc, cu arome puternice de vin rosu, plante aromatice, piper, balanseaza gustul carnii de vanat si acopera mirosul sau specific, friptura ramanand foarte parfumata si suculenta.

30 min
4 servings

Sos Dijon

Sosul Dijon este un sos acrisor care se serveste cu precadere la friptura de peste sau la salatele de fructe de mare. Este un sos care nu se pastreaza la frigider mai mult de o zi.

30 min
4 servings

Sos picant

Sosul picant este un sos delicios care nu poate lipsi de pe masa atunci cand se serveste carne la gratar. Este un sos care se poate conserva peste iarna.

30 min
4 servings

Sos de hrean cu smantana

Sosul de hrean cu smantana este un sos delicios, a carei aroma poate fi imbunatatita cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

30 min
4 servings