Retete de sosuri
Sosul de legume este un sos ideal pentru aperitivele pe baza de oua umplute.Datorita aromei usor acrisoare face ca preparatul cu care se serveste sa nu fie chiar asa de greu de digerat.
Sosul alb catifelat este un sos care se poate servi atat la preparatele pe baza de carne cat si alatrui de legume natur.
Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara "la rece". Insusi numele sau ne vorbeste despre toate astea.
Sosul moldovenesc este un sos delicios de primavara. pentru un plus de prospetime se poate adauga si putina menta proaspata tocata fin.
Sosul brun original este sosul fundamental in bucatiria franceza. Era preparat din bulion (zeama de carne) de vita, ingrosat cu rantas brun, iar un bucatar consuma cam doua zile.
Sosul de hrean cu ciuperci este un sos foarte aromat care se serveste cu precadere la carnea fiarta de oaie sau miel.
Sosul vanatoresc, cu arome puternice de vin rosu, plante aromatice, piper, balanseaza gustul carnii de vanat si acopera mirosul sau specific, friptura ramanand foarte parfumata si suculenta.
Sosul Dijon este un sos acrisor care se serveste cu precadere la friptura de peste sau la salatele de fructe de mare. Este un sos care nu se pastreaza la frigider mai mult de o zi.
Sosul picant este un sos delicios care nu poate lipsi de pe masa atunci cand se serveste carne la gratar. Este un sos care se poate conserva peste iarna.
Sosul de hrean cu smantana este un sos delicios, a carei aroma poate fi imbunatatita cu cateva picaturi de zeama de lamaie.