Retete de Conserve si Muraturi
Varza rosie murata in otet este un preparat care nu trebuie sa lipseasca din camara de toamna a niciunei gospodine. Varza crocanta si acrisoara este potrivita ca garnitura pentru fripturi si piureuri de legume.
Ardeii murati umpluti cu varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.
Daca v-ati saturat de atatia ardei umpluti in aceasta perioada plina de legume, nu inseamna ca trebuie sa renuntati la ei, ci sa-i conservati pentru iarna, pentru ca atunci vin adevaratele pofte, cand legumele sunt inaccesibile.
Pasta de ardei capia poate fi consumata in orice sezon la preparate de paste, pizza sau alte mancaruri. Pasta de ardei capia pentru iarna are un gust dulceag si aromat
Pasta de gogosari picanta este o conserva care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Asa ca orice gospodina toamna trebuie sa o prepara, astfel bucatele vor fi mai gustoase.
Ardeii grasi conservati sunt foarte folositori iarna atat la prepararea mancarurilor gatite cat si la salate.
Vinetele murate sunt foarte bune la prpararea multor feluri de mancare , iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete.
Pentru zielle de post din iarna, sau pentru acele zile cand doriti o mancare usoara si gustoasa noi va propune o delicioasa reteta de bame conservate, care va vor ajuta foarte mult la prepararea unor mancaruri delicioase.
Fasolea verde uscata este recomandata pentru cei carora cea conservata nu le place. Fasolea verde uscata se prepara la fel ca cea verde avand un gust delicat si aromat.
Fasolea verde conservata in sare si zahar este de mare ajutor gospodinelor iarna, cand nu se gasesc multe legume proaspete. Este recomdata si in zilele de post deoarece contine multe vitamine si energizeaza organismul.