Fructele conservate ne aduc placerea si aroma fructelor in multe prajituri preparate in sezonul geros cand nu prea se gasesc fructe aromate in comert.
Muraturile picante sunt la mare cautare in zilele de iarna. Fie ca se servesc ca salata sau garnitura, ele completeaza in cel mai frumos mod posibil masa.
Dulceata de capsuni este cea mai aromata si mai gustoasa dintre dulceturi datorita fructelor car daca sunt coapte sunt delicioase.
Dulceata de cirese negre amare este foarte aromata si gustoasa in acelasi timp avand si un efect revigant extraordinar.
Aroma dulcetei de visine nu o inlocuieste nimic in zilele geroase de iarna, de aceea orice gospodina isi face din timp provizii.
Gutuile se numara printre ultimele fructe ale toamnei, si, pentru a pastra esenta toamnei cat mai mult timp, va propunem o reteta de dulceata de gutui. Dulceata aramaie va da savoare zilelor de iarna si va va incanta papilele gustative.
Pasta de gutui este folosita in bucatarie mai ales la prepararea diferitelor prajituri si torturi, cat si la umplerea multor tarte pe baza de fructe.
Este anotimpul gutuilor si al dulcetei mele preferate, dulceata de gutui. Dar si mai preferata pentru mine este pelteaua de gutui sau jeleul de gutui, cum vreti sa-i spuneti.
Pelteaua de coarne este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca din nici o camara. Desi pare complicat, se prepara rapid si nu necesita nici foarte multe ingrediente.
Peltea de zmeura este un desert delicios si foarte racoritor, fiind un deliiu in zilele geroase de iarna.