Istoria spune ca romanii si grecii cunosteau pastele si apreciau in mod deosebit “lagana†care semana oarecum cu lasagna insa se cocea pe pietre incinse, fiind, probabil, mai aproape de pizza asa cum o cunoastem astazi.
Unul dintre cele mai populare feluri de mancare din Grecia, souvlaki sau souvlakia inseamna frigarui din carne de porc, miel, vita sau peste (peste-spada, de preferinta), fara legume de cele mai multe ori, rumenite apetisant pe gratar.
Reteta de aripioare de pui in sos de vin poate fi mereu imbunatatita, adaugand in loc de vin suc de portocale sau zeama de lamaie.Mereu veti avea un gust placut si delicios si o aroma imbietoare.
Cand sunteti satui de clasicele preparate din piept de pui, puteti incerca pieptul de pui cu fructe.Gustul dulce-picant va fi cu siguranta o desfatare pentru totii invitatii.
Reteta de tocanita de pui cu broccoli este una din retetele preferate ale acelora dintre dumneavoastra care din motive personale sunt la regim.Datorita continutului crescut de vitamine este pranzul perfect in orice ocazie.
Taiteii cu mere sunt pentru unii dintre noi un desert care ne aduce aminte de anii copilariei. Si daca tot era delicios atunci...de ce nu ar fi bun si acum...?
Chiftelutele de cartofi in sos de stafide sunt varianata fara carne a clasicelor chiftelute marinate.Ele pot fi insotite de orice alt tip de sos oferind mereu aceeasi savoare desavarsita!
Prajitura cu nuca poate fi un desert delicios de weekend.Fiecare gospodina are secretul ei asa cum si aceasta reteta poate fi modificate sau imbunatatite, dar un lucru ramane neschimbat gustul ei delicios.
Daca este ceva care cu siguranata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste este friptura de berbecut.Reteta de pulpa de berbec inabusita este una din cele mai apreciate retete datorita aspectului fabulos si al gustului desavarsit!
Tortul cu nuca si ciocolata ofera un moment de rasfat in orice moment al zilei.Poate fi preparat si in zile festive dar si cand aveti chef de ceva dulce si foarte bun.Combinatia nuca-ciocolata echilibreaza gustul amarui-dulce oferind un moment delicios.