Retete de Conserve si Muraturi
Aroma dulcetei de visine nu o inlocuieste nimic in zilele geroase de iarna, de aceea orice gospodina isi face din timp provizii.
Gutuile se numara printre ultimele fructe ale toamnei, si, pentru a pastra esenta toamnei cat mai mult timp, va propunem o reteta de dulceata de gutui. Dulceata aramaie va da savoare zilelor de iarna si va va incanta papilele gustative.
Pasta de gutui este folosita in bucatarie mai ales la prepararea diferitelor prajituri si torturi, cat si la umplerea multor tarte pe baza de fructe.
Este anotimpul gutuilor si al dulcetei mele preferate, dulceata de gutui. Dar si mai preferata pentru mine este pelteaua de gutui sau jeleul de gutui, cum vreti sa-i spuneti.
Pelteaua de coarne este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca din nici o camara. Desi pare complicat, se prepara rapid si nu necesita nici foarte multe ingrediente.
Peltea de zmeura este un desert delicios si foarte racoritor, fiind un deliiu in zilele geroase de iarna.
Dulceata de grapefruit are o aroma exotica de care te indragosteti imediat. Aroma delicata a acestei dulceti o face de neegalat.
Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi si gemuri aromate. Dulceata de caise este potrivita pentru diverse prajituri si ca umplutura pentru clatite.
Portocalele in dulceata reprezinta un desert rafinat. Poti folosi aceasta dulceata pentru clatite si prajituri, dar si pentru gustarile dulci din zilele in care ai pofta de ceva bun.
Pastreaza si la iarna aroma inconfundabila a coacazelor negre preparand o delicioasa peltea de coacaze cu care sa te delectezi in zilele geroase de iarna!