Retete de Conserve si Muraturi
Reteta de compot de mere este una foarte simpla, ceea ce nu inseamna insa ca rezultatul este altfel decat delicios. Din doar cateva mere poti obtine un compot care te va delecta nu doar in zilele calduroase de vara sau toamna, ci si in serile friguroase d
Unul din cele mai savuroase si mai sanatoase compoturi, este compotul de pere. Perele sint bogate in fibra, o sursa importanta de potasiu si, desi par foarte consistente, contin doar 100 de calorii si o cantitate neglijabile de grasimi.
Usturoiul marinat este un preparat delicios, care este mult mai bun dact usturoiul proaspat deoarece este mult mai usor de digerat si mult mai aromat.
Morcovii murati sunt ideali pentru salatele de legume, pentru mancarurile pe baza de morcovi cu mazare sau se pot servi drept garnitura.
Compotul de cirese este un compot care nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine, mai ales ca se prepara usor, necesita putine ingrediente, iar fructele se pot consuma ca atare sau se pot folosi la diferite deserturi delicioase.
Gemul de struguri este foarte gustos si aromat, fiind foarte des intrebuintat la diferite deserturi. Pentru un plus de aroma se pot folosi struguri dulci, fara samburi.
Compotul de pepene galben cu vin Porto este un preparat delicat, aromat, ideal in zilele de iarna cand pepenii galbeni nu se mai gasesc, aroma acesti compot fiind exact ceea ce aveti nevoie.
Acest amestec de legume in otet este foarte bun iarna alaturi de mancaruri principale. daca le pastrati in camara intunecata pot rezista chiar si 2 ani.
Castravetii in saramura sunt foarte gustosi in salate sau consumati alaturi de un fel principal delicios.
Muraturile bulgaresti au o aroma a lor pe care nu o poti inlocui cu nimic. Servite reci iarna alaturi de friptura preferata sunt un deliciu.